TeaterstolarAtt gå på teater, musikkonsert eller annan underhållning är ett återkommande nöje varje månad för vissa medan det för andra är något som man enbart unnar sig någon gång per år.

Men oavsett hur ofta man går är det ett nöje som alla uppskattar. Att få försvinna in i teaterberättelsen, låta artistens sång fylla ens själ eller skratta hejdlöst åt en komiker är något vi alla behöver göra några gånger i livet.

De olika underhållningsformerna kan delas in i olika grupper och vad man tycker bäst om handlar mycket om eget tycke men också även vilken sinnesstämning man är i.

I Sverige är opera inte alls lika stort som i södra Europa så de som vill uppleva opera på riktigt hög nivå för söka sig till någon av de större städerna i landet. Att opera är mer populärt utomlands märks också på att de större operastjärnor från Sverige till största delen turnerar i andra länder än sitt hemland. Opera är ungefär som vin. Det kan ta ett tag innan man lärt sig uppskatta det riktigt mycket men när väl kunskapen finns där finns det inget som går upp mot ett riktigt bra vin.

Teater är en annan nöjesform vilken är betydligt större i landet. Bredden är enorm från amatörteatrar till den största scenen, Dramaten, i Stockholm. Det är en konstform som alla på ett eller annat sätt har utövat i och med det ingår i skolans undervisning för många elever. En teaterföreställning har många likheter med att se en film på bio. Man kan välja en föreställning utifrån om man vill skratta, gråta, bli irriterad eller glad. Skillnaden är bara att man upplever det mycket verkligare och närmare när allt sker ”på riktigt”.

Att erbjuda musikshower i andra sammanhang än på konserter är något som vuxit sig stort under de senaste åren. I Stockholm har restauranger som bjuder på mat och underhållning funnits länge och på grund av dessa popularitet har konceptet tagits över i andra städer. Att gå på en sådan show ger en helkväll med musik, skratt, god mat och en härlig stämning.

Är man ute efter att skratta ännu mer är stand up comedy att rekommendera. Då en person som jobbar med stand up inte behöver mer än en scen och en microfon går de att hitta lite var som helst i nöjesvärden. Det kan lika gärna vara en restaurang som bjuder in komikern till middagsserveringen som en pub som bjuder på humor till kvällens sista öl.

Posted in: Blogg.
Last Modified: december 2, 2013