Att ta hand om sin kropp bör ses som en av livets njutningar. Det finns ingenting bättre än en välmående kropp och det finns många sätt att få det på. Huden skyddar våra kroppar mot bland annat bakterier och sol samt hjälper oss att lagra vätska och fett och den förtjänar att tas om hand. Med en bra hudvårdsrutin kommer din hud må riktigt bra.

Produkter för hud- och kroppsvård

Du kan hitta bra produkter på nätet som gör underverk för din hud. Det finns en hel djungel av olika varumärken och saker att välja mellan. Välj gärna ekologiska produkter eller varför inte veganska hudvårdsprodukter? Då gör du gott för andra på samma gång som du gör gott för dig själv.

Om du verkligen vill veta vad som finns i det du använder kan du göra egna hudvårdsprodukter med saker du ofta har i hemmet. Du kan till exempel göra en egen kroppsskrubb av socker, kokosolja och citronolja/citronsaft. Den lämnar hela kroppen fräsch och glänsande.

Andra produkter som kan användas till en hemmagjord skrubb är bikarbonat, havssalt och kaffesump. Du kan hitta en mängd inspiration på nätet om du vill tillverka egna produkter som är helt fria från gifter och kemikalier.

Posted in: Hälsa, Tips.
Last Modified: januari 28, 2021