LugnetNej, det är inte nödvändigtvis Riksskidstadion med tillhörande sporthallar och andra anläggningar som är beläget på Faluns högsta punkt som rubriken i den här artikeln syftar till. Det skulle kunna vara det, men det syftar till det subjektiva lugnet – ditt lugn, när du känner det. Och när känner du det?  Det gäller att hitta sin egna lilla tillflyktsort, och den kan givetvis te sig på olika sätt.

Luta sig tillbaka

Att nämna ordet ’tillflyktsort’ kan måhända låta lite väl drastiskt, och det är det nog. Men visst är det väl härligt att ha något att se fram emot eftersom man vet att när jag gör just detta så kommer jag att må riktigt gott. Kanske är det just en tur upp till hopptornen vid Lugnets skidstadion för att blicka ut över Falu stad. Eller kanske mår du som bäst när det är fart, fläng och fest.

Något som jag tror få säger emot är lugnet man kan få av att en ljum sommarkväll sitta ute, nära vattnet med vännerna. Solen värmer fortfarande något, men glaset på bordet håller sig till trots någorlunda svalt. Myggen stör inte något nämnvärt och det är en av semesterns första dagar – då vet du att du är hemma.

Posted in: Blogg.
Last Modified: juni 5, 2013