När det kommer till roligheter och njutningar vill vi så klart att det ska strömma över hela vardagen. Saker och ting ska inte behöva bli stelt och tråkigt bara för att vi går till jobbet. Ditt arbete är platsen där du spenderar mest tid, bortsett från sängen. Om man bara har tråkigt på jobbet kommer man att se tillbaka på den tiden med ångerfullhet. Vi vill tipsa om hur ni kan styra upp er arbetsplats.

Events

En liten dyrare tillställning, visst, men som grupp kommer ni att komma varandra närmare och med god sammanhållning kommer god atmosfär. Mår man bra i sin grupp kommer även ett monotont arbete att vara roligare. Ett event kan hjälpa ert företag eller avdelning att hitta nya sidor hos varandra och hos en själv. Ocean Group har anordnat events och konferenser med väldigt bra resultat sedan 2010. Deras erfarenhet från tidigare arbeten kan vara precis det ert företag behöver för att skapa en rolig helg eller weekend. Håll ett möte och kom överens om tänkt budget, vad ni önskar för slutresultat efter eventet och fråga de anställda vad de skulle tycka var roligast att göra under en sådan helg.

Motion och lek

Motion är ett enkelt knep för att må bättre. Detsamma gäller att få släppa på alla sociala regler och vara lite fjantig och ha kul. Tala med företaget om ni har friskvårdsbidrag. Det kan man använda för att skapa en träningsgrupp på jobbet. Gå ihop ett gäng och träffas tre mornar eller kvällar i veckan. Det är bra för hela livet, inte bara arbetslivet. Utnyttja det företaget erbjuder för att skapa en bättre arbetsmiljö. Alternativt kan ni ha olika lekkvällar för de anställda. Anordna brädspelskvällar, spela en kubbturnering eller lite poker. Välj ut några kvällar i månaden och skapa ett schema där folk som vill vara med kan skriva upp sig. För vissa kan detta vara enda gången de kommer utanför hemmet, andra är lite blyga och kan använda detta sammanhang för att komma närmare sina arbetskamrater.

 

Posted in: Blogg, Tips.
Last Modified: februari 3, 2015