Efter bröllopet är inte firandet slut. Nu har ni blivit hyllade av er släkt och vänner. I vissa fall har era två släkten äntligen fått träffas. En storslagen dag är över men nu börjar ert privata firande: bröllopsresan. Det ska vara ren njutning och allt ni alltid velat ha när ni har semester. 

Välja destination

Det svåraste med hela resan är att bestämma vart man ska åka. Det kan såklart bli lite problematiskt om ni har olika tankar om vad man ska göra på en semester. Men ta det lugnt! Kombinera det så bra ni kan. Och sen behöver ni inte sitta ihop i höften i en vecka bara för att det är bröllopsresan. Forskning har visat på att förhållanden kan må bättre när man göra saker utan varandra, inklusive semestra. Nu menar vi inte att man ska åka på två olika resmål. Men om en av er vill slappa på stranden medan den andra begär äventyr och sightseeing så är det okej. Man får kompromissa lite. Ta en dag var där ni får göra exakt vad ni vill. Ena kan sola och bada hela dagen medan den andra dyker ner till korallreven eller går på en djungelvandring. Swetours är ett företag som hjälper äkta makar att koka ihop en skräddarsydd bröllopsresa. Där kan ni får professionell hjälp att lösa vart, hur och vad.

Packning

Vissa älskar det, de flesta tycker det bara är jobbigt och skjuter upp det till sista sekunden. Packning är essentiellt om man vill få en lyckad resa. Du vill väl inte stå på flygplats utan biljetter eller pass? Eller stå framför hotellet och märka att du bara har tagit med dig byxor till er badsemester? Det mesta kanske går att ordna på plats men det är bara onödigt när det kan vara klart före resan. Plus så blir det nog lite billigare att ta med sina egna kläder än att hela tiden köpa nya. Ska ni till ett varmt ställe, packa skrynkelfria kläder med tanke på svett och att det ska ligga i resväskan, ljusare kläder är svalare än mörka och bekväma skor är A och O om man ska ut på sightseeing. Är det en vinterresa som väntar behövs mer tjocka plagg som tar plats. Väg väskan ordentligt så du slipper betala extra för bagaget.

Mer om bröllopsresor och planering kan du hitta hos bröllopsmagasinet.se.

Posted in: Blogg, Tips.
Last Modified: april 7, 2014